Saltilpasning

5c07984c12a819667381ece6 DSC 0055

Vi ønsker å gjøre en god hest bedre

Når vi tilpasser en sal legger vi mye vekt på å gjøre en god hest bedre. For å få max ut av hestens potensiale legger man til rette for at det blir behagelig å bruke kroppen riktig ved å gi den så mye trykkfordeling og frihet som mulig, ift til dens anatomi og nivå.

Det er da viktig å ha en god sal som har gode justeringsmuligheter hvor vi kan justere salen samtidig som hesten utdannes og muskler seg. Vi tilpasser på stedet, så setter vi rytter opp igjen i salen for å etterjusterer på stedet om det må til. Alle hester er unike og vi må ta den enkelte hesten i betraktning, Vår første prioritet er at hesten har det bra.Vi skreddersyr tilpasningen til hester på forskjellig nivå basert på alder, kjønn, og nivå.

Det er også viktig at vi får rytteren i en så balansert sits som mulig fordi dette påvirker hesten. Deretter tilrettelegger vi at hele ekvipasjen er i balanse. De fleste hester vi avler i dag er veldig sensitive, det er da avgjørende om hesten

5c078a6a8993e60d63ee30c6 hvitlogo

Sport horse managment

Vi liker å sammenligne ridning med et pitstop på Formel 1, hvor alle fagfolkene kommer rundt bilen og utfører hva de er gode på.For å oppnå resultater, ha en topphest på høyt nivå, og samtidig holde den frisk må man ha det som kalles  Sport Horse Management!

Dette innebærer at man har fagfolk rundt seg som jobber godt sammen og er flinke i sitt fag. Det er viktig at det ikke er Equiterapeuten eller treneren som sjekker at salen passer, akkurat som at det ikke er salmakeren som ser om hesten er halt eller hvordan den skal skos.
Det er viktig at fagfolkene er seriøse og utfører sin jobb og at de prater sammen, og har et felles mål om å ha en godt fungerende og sunn hest.

Vår visjon

Vi jobber tett med veterinærer, hovslagere og trenere. Vi trives med at vi kan ringe hovslageren å slå av en prat om hvordan vi sammen kan gjøre hesten symmetrisk i skuldrene via salen og høvene.

Vi jobber også tett med mange trenere som er enige i at det er en fin ting å ringe oss, og spørre om vi, gjennom sal og tilpassing kan hjelpe hans eller hennes elev med å løse problemer. Disse kan være alt fra en mer balansert sits eller at hesten lettere skal kunne sette seg i piruettene, få rettere linjer, bedre teknikk over hinder, eller at hesten løper veldig etter hindrene.

Det er mye man kan gjøre med en justerbar sal som kan påvirke øvelser og prestasjon for den enkelte hesten. I følge god Sport Horse Management skal man også følge opp hesten mens den er frisk, at man ikke venter til hesten evt bli halt e.l før man behandler. Det er viktig å holde hesten frisk, følge med om hesten endrer atferd, og ta tak i det før det blir alvorlig.

Riktig valg av sal

Riktig valg av sal kan være avgjørende for hestens prestasjonsevne . En sal som er trang for skuldrene, vipper eller har kort bæreflate i aktivitet kan begrense hestens evne til å levere, den kan også gå utover hestens holdbarhet.Det er viktig at salen du velger tillater din hest nokk frihet i skuldrene og fremmer dens prestasjonsevne . Hesten endrer seg mye hvert år og det er viktig at salen kan justeres deretter.

Salen er sjekket og ligger bra, hva gjør jeg nå?

Gjennom vår erfaring så har vi sett at en hest som har vondt et sted, for eksempel ett ben, i nakken eller i munnen, ofte som konsekvens blir spent i overlinjen og kan bli vond i ryggen.

Det behøver ikke være salen som gjør hesten vond i ryggen, derfor er det viktig at ekvipasjen følger opp salen men samtidig har en god hovslager, en god veterinær, en god kiropraktor eller equiterapeut, en god tannlege, en god trener, jobber med å sitte balansert og har fokus på å ri godt gjennom.

5c07984f3441ba4933477ae4 DSC 0106